شیردهی

آیا پزشکان شیردهی را برای اکثر نوزادان توصیه می کنند؟

 

 

بله، پزشکان توصیه می‌کنند در صورت امکان حداقل به مدت 1 سال (12 ماه) به نوزاد خود شیر دهید. برای 6 ماه اول، شیر مادر تنها غذایی است که کودک به آن نیاز دارد. اکثر نوزادان از 4 تا 6 ماهگی شروع به خوردن غذاهای دیگر، علاوه بر شیر مادر می‌کنند. شیردهی فواید زیادی هم برای مادر و هم برای کودک دارد.


چه زمانی می توانم شیردهی را شروع کنم؟

 

  

 

 اکثر افراد می توانند شیردهی را در اتاق زایمان شروع کنند. بهتر است شیردهی را در اسرع وقت پس از زایمان شروع کنید، در حالت ایده آل ساعت اول "تماس پوست به پوست" می تواند به کودک شما در آموزش شیر دادن کمک کند. در چند روز اول، اکثر مادران فقط مقدار کمی شیر زرد رنگ به نام "آغوز" تولید می کنند. آغوز تمام مواد مغذی مورد نیاز نوزاد را دارد. شما به تدریج شروع به تولید شیر بیشتری خواهید کرد. بعد از 2 یا 3 روز شیر دادن مکرر کم کم شیر بیشتری تولید می‌شود.


چگونه کودکم را در دوران شیردهی در آغوش بگیرم؟

 

 

 

 

 

 

روش‌های مختلفی وجود دارد که می توانید کودک خود را در دوران شیردهی در آغوش بگیرید. می توانید موقعیت های مختلف را امتحان کنید تا متوجه شویدکدام راه برای شما و کودکتان بهتر است. چفت کردن" به چه معناست؟ زمانی است که کودک با دهان خود دور نوک پستان و آرئول (پوست تیره اطراف نوک پستان) را محکم می‌بندد. یک چفت خوب به نوزاد کمک می‌کند تا شیر کافی دریافت کند و به محافظت از نوک سینه ها کمک می کند. ممکن است در نوک سینه های خود کشش یا کشیدن احساس کنید. در صورت احساس درد یا مالش باید دهان کودک را از سینه خود جدا کنید، سپس دوباره به شیر دهی ادامه دهید .


 

هر چند وقت یک بار باید شیر بدهم و شیردهی چقدر طول بکشد؟

 

 

زمانی که کودک شما علائم گرسنگی را نشان می دهد باید شیر بدهید. یک نوزاد می تواند نشان دهد که گرسنه است با بیدار شدن از خواب، سر خود را طوری حرکت می دهند که انگار دنبال سینه می گردد یا مکیدن دست، لب یا زبان. نوزادان می توانند در برنامه های مختلف و برای زمان های مختلف شیر دهند. به عنوان مثال، برخی از نوزادان شیر خوردن را در 5 دقیقه تمام می کنند، اما برخی دیگر ممکن است 20 دقیقه یا بیشتر طول بکشد. به نوزادان تازه متولد شده حدود 8 تا 12 بار در روز باید شیر داد. پزشکان توصیه می کنند که اجازه دهید کودک شیردهی را از یک طرف تمام کند تا تمام شیر آن سینه را دریافت کند. سپس، می‌توانید ببینید که آیا کودک شما می‌خواهد از سینه دیگر شما نیز شیر بنوشد یا خیر. دفعه بعد که شیر می دهید، سعی کنید به خاطر بیاورید که کودک شما آخرین بار کدام سینه را شروع کرده و از طرف دیگر شروع کنید. تغییر سمتی که هر بار با آن شروع می کنید کمک می کند سینه های شما به تولید شیر ادامه می دهند.


چگونه بفهمم نوزادم به اندازه کافی شیر دریافت می کند؟

 

 

شما به روش های ذیل می توانید تشخیص دهید که آیا کودک شما به اندازه کافی شیر مادر دریافت می کند.

  1. بررسی پوشک تا روز 4 یا 5 پس از تولد، نوزادان باید حداقل 4 یا 5 پوشک خیس در روز داشته باشند.
  2. بررسی مدفوع، تا روز چهارم پس از تولد، نوزادان باید 4 نوبت یا بیشتر دفع مدفوع در روز داشته باشند. در روز پنجم، مدفوع آنها باید زرد شود.
  3. از پزشک خود بخواهید تا بررسی کند آیا وزن کودک شما افزایش می یابد یا خیر.

آیا کودک من به غذا یا نوشیدنی دیگری نیاز دارد؟

 

 

در 6 ماه اول، بیشتر نوزادان فقط به شیر مادر نیاز دارند. نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند نیز باید ویتامین D بیشتری مصرف کنند که با استفاده از قطره چکان به کودک خود بدهید. وقتی کودک بین 4 تا 6 ماهه است، می تواند شروع به خوردن و نوشیدن چیزهای دیگر نیز کند. شما هنوز هم می توانید پس از شروع غذای جامد به شیردهی ادامه دهید.


چه مشکلاتی در دوران شیردهی ممکن است رخ دهد؟

 

 

برخی از افراد در دوران شیردهی مشکلاتی دارند که می تواند شامل موارد زیر باشد:

  1. سینه های متورم، سفت و دردناک
  2. نوک سینه های دردناک یا ترک خورده
  3. عفونت سینه یا نوک پستان
  4. مسدود شدن مجاری شیر، که می تواند باعث ایجاد توده های قرمز و دردناک سینه شود.

مشکلات شیردهی چگونه درمان می‌شود؟

 

 

 

 

 

 

مشکلات شیردهی به روش های مختلفی درمان می شود. به عنوان مثال، اگر شما سینه متورم، سفت و دردناک دارید بهتر است از دست یا پمپ سینه استفاده کنید تا مقداری شیر خارج شود یا  برای درمان درد از کیسه یخ استفاده کنید یا از داروهای مسکن استفاده کنید. همچنین می توانید یک دوش آب گرم بگیرید تا شیرتان شروع به جریان کند و اجازه دهید مقداری شیر خارج شود. اگر مشکلی در شیردهی دارید با پزشک یا پرستار خود صحبت کنید. تقریباً تمام مشکلات شیردهی قابل درمان است.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

چه زمانی باید به پزشک یا پرستار مراجعه کنم؟

  1. مسدود شدن مجرای شیر که بهتر نمی شود.
  2. تب و ناحیه سفت، قرمز و متورم سینه
  3. نشت خون از نوک سینه ها
  4. دردی که در تمام مدت شیردهی ادامه داشته باشد.

آیا هنگام شیردهی باید نحوه خوردن یا نوشیدن خود را تغییر دهم؟

شما باید یک رژیم غذایی سالم داشته باشید و مقدار زیادی مایعات بنوشید. اگر در تلاش برای کاهش وزن هستید، شیردهی شاید کمک کند. اگر رژیم غذایی محدودی دارید، به عنوان مثال اگر از گوشت یا محصولات حیوانی اجتناب می کنید، با پزشک یا پرستار خود صحبت کنید. آنها ممکن است مصرف آهن یا ویتامین های خاصی را توصیه کنند.


آیا می توانم در دوران شیردهی به مصرف داروهایم ادامه دهم؟

 

 

مصرف برخی از داروها در دوران شیردهی ایمن نیست. اما در بیشتر موارد، ادامه مصرف آن ممکن است. داروهای غیرمجاز برای نوزاد شیرده مضر است. ماری جوانا (همراه با سایر اشکال حشیش) در صورت شیردهی باید از مصرف آن اجتناب شود. مطالعات نشان می دهد که می تواند مشکلاتی را در نوزادان ایجاد کند.


چه زمانی باید شیردهی را قطع کنم؟

 

 

 

 

 

 

در صورت امکان، بهتر است که شیردهی را تا حدود یک سالگی کودک ادامه دهید. اما افراد تصمیم می‌گیرند که شیردهی را در زمان ها و به دلایل مختلف متوقف کنند. هنگامی که تصمیم به توقف شیردهی دارید، پزشکان توصیه می کنند این کار را به تدریج انجام دهید. شما می توانید هر 2 تا 5 روز یک بار شیردهی را رها کنید یا در هر بار شیردهی برای مدت کوتاه تری شیر دهید. این کار به کودک شما فرصت می دهد تا کمتر به شیردهی عادت کند.


لطفا مرتبا سایتhttps://vrhrc.tums.ac.ir  چک کنید و این سایت را به دوستان تان معرفی کنید. منتظر مطلب بعدی ما باشید.

منبع :Up to date