برگزیدگان هجدهمین جشنواره ابنسینا
دکتر بتول حسین رشیدى: بازخوردهای بینالمللی من را به ادامه انتشار مجله ترغیب کرد
گفتوگوی روابط عمومی دانشگاه با دکتر بتول حسین رشیدى سردبیر این فصلنامه را در ادامه میخوانید:
باسلام و تبریک برای برگزیده شدن مجلهتان در هجدهمین جشنواره ابنسینا، لطفاً ضمن معرفی خودتان در خصوص مجله توضیح بفرمایید؟
من دکتر بتول حسین رشیدى متخصص زنان و فلوشیپ لاپاروسکوپی و ناباروری شاغل در مجتمع بیمارستانی امام خمینی هستم. در حال حاضر در کنار فعالیتهای آموزشی دانشجویان رزیدنتهای زنان و فلوهای ناباروری بهعنوان معاون پژوهشی مرکز تحقیقات باروری ولیعصر و سردبیر مجله نیز فعالیت دارم.
انتشار این مجله از سال 1386 آغاز شد. در ابتدا قرار بود این مجله به زبان فارسی و با نام خانواده و سلامت باروری منتشر شود اما در جلسهای که با همکاران مرکز تحقیقات بهداشت بارورى ولیعصر (عج) داشتیم پیشنهاد بنده این بود که بهمنظور داشتن مخاطبین بیشتر در سطح بینالمللی و معرفی بیشتر فعالیتهای علمی و پژوهشی همکاران آن را به زبان انگلیسی منتشر کنیم پیشنهادم پذیرفته شد ولی مشکلی که وجود داشت این بود که درخواست ما برای مجله فارسی بود بنابراین باید صبر میکردیم درخواست مجدد ما برای مجوز مجله انگلیسی به وزارت ارشاد فرستاده و تائید شود که بعد از گرفتن مجوز، مجله را با نام مجله علمی پژوهشی Journal of Family and Reproductive Health نامگذاری کردیم. بعدازاینکه به پیشنهاد مدیرمسئول محترم مجله سردبیری به من سپرده شد بهطورجدی کار روی مجله آغاز شد.
از همان ابتدا تلاش بر این بود که از اصول و قوانین بینالمللی موردقبول نشریات حوزه پزشکی پیروی شود. لذا بهعنوان سردبیر عضو انجمن سردبیران مجلات پزشکی دنیا درآمدم؛ و تا این زمان در تعامل نزدیک با این انجمن در بسیاری از نشستها و کارگاههای بینالمللی شرکت کردهام و سعی کردم در این زمینه اطلاعاتم بهروز باشد.
بد نیست به این نکته هم اشاره کنم که خصوصاً در ابتدا و تا قبل از ایندکس شدن مجله همکاران بینالمللی بیشتر از دوستان داخلی با بازخوردهای مثبت و همکاریهای خود مشوق من در ادامه این مسیر سخت و البته با ارزش بودند.
از طرفی با توجه به تخصصی بودن موضوع ژورنالیسم پزشکی و نداشتن این امکانات نرمافزاری مربوطه در دفتر مجله از همکاری عزیزانی بهرهمند بودم که هرکدام علاوه بر مسئولیت سنگین درمانی که در بیمارستان داشتند ولی با تمام توان به اینجانب در پروسه سنگین پذیرش و داوری مقالات و بهبود کمی و کیفی مجله کمک نمودهاند. سرکار خانم رضایوف و سرکار خانم دکتر جعفرآبادی از آن جملهاند.
تلاشهای سرکار خانم دکتر داوری و خانم دکتر شریعت نیز بهعنوان معاونان سردبیر بیشک در ارتقای مجله سهم عمدهای داشتهاند.
در مورد موضوعاتی که این مجله به آن میپردازد توضیح دهید؟
عنوان مجله نشان میدهد که مسائل سلامت تولیدمثل و باروری و خانواده مدنظر است؛ مقوله سلامت تولیدمثل و باروری در هر دو جنس و به طریق اولی در خانمها منتج از تأثیر عوامل متعدد ژنتیکی و محیطی از همان ابتدای تشکیل گامت یعنی دوران جنینی تا انتهای دوران زندگی یک فرد را در برمیگیرد. به عبارتی در متون علمی reproductive health means:health from birth to death تفسیر میشود.
بنابراین میتوان گفت که موضوعاتی که در اسکوپ مجله ماست به وسعت سلامت و به وسعت باروری و خانواده است. علوم پایه ژنتیک جنینشناسی سلولهای بنیادی و فارماکولوژی و فیزیولوژی تولیدمثل تا مسائل بالینی ناباروری روشهای جدید کمک باروری (IVF/ICSI) طب مادر و جنین و پریناتولوژی ژنیکولوژی انکولوژی را در برمیگیرد.
نظرتان در خصوص برگزاری جشنوارهها بهویژه جشنواره ابنسینا چیست؟
ضمن تشکر از دستاندرکاران برگزاری جشنواره ابنسینا و همکاران هیئتداوران که با نظر مثبت خود مجله ما را برگزیدند. به جرات میتوانم بگویم برای اولین بار در طول معلمی در دانشگاه علوم پزشکی تهران احساس کردم هنوز میتوان امیدوار بود که بدون سروصدا و امکانات کسانی هستند که فعالیتهای مثبت را میبینند و ارج مینهند.
بدون شک این برنامهها ضمن اینکه باعث ایجاد انگیزه و دلگرمی در ادامه مسیر برای منتخبین میشود ما را با افراد و فعالیتهایشان در مجموعه دانشگاه که حکم خانواده بزرگ و ارزشمندی را دارد آشنا میسازد.
در اینجا بر خود فرض میدانم از توجه و تلاش جناب آقای دکتر پیام کبیری و همکارانشان در حمایت از بهبود عملکرد مجلات تقدیر و تشکر ویژه داشته باشم.
در حال حاضر مجله ما در بانکهای اطلاعاتی PubMed, DOAJ, Google Scholar, SID and Magiran نمایه میشود.
از وقتیکه به ما دادید متشکرم.
من هم از شما و همه تیم اجرایی جشنواره که روزهای پرکاری را میگذرانید ممنون و متشکرم.
خبرنگار: سمیرا کرمی/ تنظیم: میرحامد حسینی/ عکس: مهدی کیهان
دریافت کتابچه هجدهمین جشنواره ابن سینا
منبع
ارسال نظر