استرس و ناباروری

استرس و ناباروری

استرس در واقع یک واکنش تدافعی به هر عامل تهدید کننده یا مضر است. یک اتفاق، یا نگرانی شما در مورد آن اتفاق می‌تواند استرس ایجاد کند. که این اتفاقات حتی می‌تواند شامل اتفاقات کوچکی باشد که در طول روز برای شما رخ می‌دهد. استرس حاد ناشی از یک واقعه خاص یا ترس شما از آن واقعه باعث می‌شود قلب شما سریع‌تر بتپد و فشار خون تان بالا رود. نفس کشیدن برایتان سخت‌تر می‌شود، دستان شما عرق می‌کنند و حتی ممکن است احساس خنکی ناخوشایندی داشته باشید. در صورتی که استرس طولانی یا مزمن شود، افسردگی ایجاد می‌شود و الگوی خواب شما تغییر می‌کند که همین مساله موجب می‌شود شانس‌تان برای مقابله با بیماری‌های شایع کاهش یابد، ضمنا  استرس باعث می‌شود بسیاری از اعضای بدن بیشتر از حد طبیعی کار کنند و تولید برخی از مواد شیمیایی مهم، از جمله هورمون‌ها در بدن افزایش می‌یابد.

 


آیا استرس باعث ناباروری من می‌شود؟

احتمالا نه. اگرچه ناباروری بسیار استرس‌زا است، اما، دلیل علمی وجود ندارد که استرس عامل ایجاد ناباروری باشد. البته در یک خانم، داشتن استرس زیاد می‌تواند سطح هورمون‌های زنانه را تغییر دهد و تخمک‌گذاری به تأخیر بیفتد یا اصلاً اتفاق نیفتد.

 


آیا ناباروری باعث استرس من می شود؟

ممکن است. بسیاری از زنانی که تحت درمان ناباروری هستند، به اندازه زنانی که سرطان یا بیماری قلبی دارند، از استرس ایجاد شده رنج می برند. زوجین نابارور هر ماه استرس را تجربه می کنند، زوج امیدوارند که خانم در این سیکل باردار می شود که در صورت عدم حاملگی، زوجین دچار ناامیدی می شوند.

 

 


چرا ناباروری استرس زا است؟

بیشتر زوجین عادت به برنامه‌ریزی در زندگی خود دارند. آنها فکر می‌کنند، در صورتی که با جدیت درمان را  پیگیری کنند، حاملگی رخ می‌دهد. بنابراین وقتی باردار شدن اتفاق نمی‌افتد، آنها احساس می‌کنند که کنترل زندگی خود را ندارند و به نتیجه می‌رسند که با وجود ناباروری، هر چقدر هم که تلاش کنند ممکن است بچه‌دار نشوند.

آزمایش‌ها و درمان‌های ناباروری می‌تواند از نظر جسمی و عاطفی  استرس‌زا باشد. ناباروری می‌تواند باعث جدایی زن و شوهر شود، که همین امر استرس را افزایش می‌یابد. گاها مراجعات مکرر زوجین به پزشک به منظور پیگیری درمان، باعث ایجاد اختلال یا از دست دادن شغل زوجین می‌شود.

 

 


برای کاهش استرس چه کاری می توانم انجام دهم؟

  • با همسرتان صحبت کنید.
  • در نظر داشته باشید که شما تنها نیستید. از طریق مشاوران با زوجینی که ناباروری دارند صحبت کنید.
  • کتاب‌های مرتبط با ناباروری را بخوانید. این کتاب‌ها به شما نشان می‌دهد احساسات شما کاملا طبیعی است و همین امر به شما کمک کند تا با ناباروری کنار بیایید.
  • تکنیک‌های کاهش استرس مانند مدیتیشن، یوگا یا طب سوزنی را بیاموزید.
  • از مصرف بیش از حد کافئین یا سایر نوشیدنی‌های محرک‌ها خودداری کنید.
  • برای کاهش تنش جسمی و استرس‌های عاطفی مرتباً ورزش کنید.
  • برنامه درمان ناباروری باید توسط شما و همسرتان ( هردو) پذیرفته شده باشد.
  • در مورد نکات مبهم در مورد علت ناباروری و گزینه‌های درمانی موجود با پزشک‌تان صحبت کنید.
  • تا آنجا که می‌توانید در مورد پوشش بیمه درمانی خود اطلاعات کسب کنید و برنامه‌ریزی مالی در مورد روش‌های درمانی نا باروری داشته باشید.

 

 

 


لطفا مرتبا سایتhttps://vrhrc.tums.ac.ir  را چک کنید و این سایت را جهت آگاهی رسانی بیشتر به دوستان‌تان معرفی کنید. منتظر مطلب بعدی ما باشید.


منابع:

https://www.asrm.org

https://www.rcog.org.u